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sábado, 24 de novembro de 2012

Castanhas cozidas com geleia de marmelo :: Boiled chestnuts with quince jelly

Sugestão de uma sobremesa rápida e tão saborosa, que não podia ser mais simples. Os dois ingredientes principais: castanhas e marmelo, dois típicos frutos outonais.

Ingredientes:
Castanhas
Água
1 pitada de sal
Geleia de marmelo

Coza as castanhas em água fervente com uma pitada de sal. Pode usar castanhas congeladas já descascadas, directamente do congelador para o tacho, ou pode comprar as castanhas e preparará-las para cozer, removendo a pelo castanha escura e brilhante. Neste último caso, depois de cozidas, deve remover a pele mais interna das castanhas.
Sirva as castanhas com um frasco de geleia de marmelo ao lado e deixe que se sirvam a gosto.
É impressionante como os sabores ligam tão bem!
Uma sobremesa que se prepara rapidamente e que, mais uma vez, sabe a Outono!
Bom proveito ;)


This is a suggestion of a quick and so tasty dessert , and it could not be any simpler. The two main ingredients: chestnuts and quince, two typical autumnal fruits.

Ingredients:
Chestnuts
Water
1 pinch of salt
Quince jelly

Boil the chestnuts in the water with a pinch of salt. You can use peeled frozen chestnuts, directly from the freezer to the pan, or you can buy the chestnuts and prepare them for cooking, removing the dark brown and shiny skin. In the latter case, after being cooked, remove the inner skin of the chestnuts.
Serve them with a bottle of quince jelly by the side and let the people serve to taste.
It's amazing how the flavors bind so well!
A dessert that is prepared quickly and, once again, with taste like Autumn!
Enjoy it ;)

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